A tőkétől a pohárig   írta: Tamás Jenő  fotók: Tamás Ervin

Vannak akik még szeretnek olvasni, A Tőkétől a pohárig című könyvünkben több mit 280 oldalon ismerkedhetnek kezdők és haladók a szőlőnövénnyel, borkészítéssel, borfogyasztás minden fortélyával. Tamás Jenő kifinomult stílusának köszönhetően ezt a könyvet nem nehéz olvasni, de annál nehezebb letenni.

“Szakértelem, szenvedély, szeretet – e három szó jellemzi leginkább Tamás Jenő és Tamás Ervin, apa és fia közös munkáját. A tőkétől a pohárig című könyvükben a szerzők – az író apa és a fotókat készítő fiú – elképesztően nagy vállalkozásba fogtak: a vessző elültetésétől a bor pohárba töltéséig végigkísérik a szőlő termesztésének és a bor készítésének az útját, olyan fantasztikusan széles hátérrel, amely “úgy mellesleg” megismerteti az olvasót az egész világ szőlészetével és borászatával is.
A szerzőknek, akik maguk is vincellérek, szőlő- és borgazdák Csopakon, nem szándékuk az illúziórombolás, annál jobban szeretik a szőlőnövényt és tisztelik a hagyományokat, de erős és szenvedélyes meggyőződésük, hogy a legszebb hagyomány is csak múlt, amit nem lehet palackozni – a világpiaci érdemjegyekért újra és újra keményen meg kell dolgozni.
Aki ezután döntene úgy, hogy szőlőtermesztésbe, borászkodásba fog, szakértői tanácsokat kap munkájához, a profi szőlész-borász pedig figyelmeztető, de szeretetteljes bíztatást, hogy mire is ügyeljen. Jól tagolt fejezetek segítik a könnyű eligazodást.”

288 oldal
Kötés: keménytábla, védőborító
ISBN: 9789633571590

Tamás természetesen más!