Bodzavirág Limonádé és Nyári Esti Varázslat

A nap már lemenőben volt és a család összegyűlt a kertben, a nagy fa alatt. Az asztalra terítettünk egy hosszú, fehér abroszt, és gyertyákat gyújtottunk, hogy melegséget és romantikát csempésszünk a nyári estébe.

Az asztal közepén büszkén állt a házilag készített bodza limonádé. A friss bodzavirágból készült szörpöt citromkarikákkal és jégkockákkal tettük még ízletesebbé. A poharakban a limonádé habzott, és a gyerekek izgatottan várták, hogy végre megkóstolhassák.

A felnőttek a frissítő ital mellett ültek, és a könnyű nyári vacsorát élvezték. A tányérokon friss saláták, ropogós zöldségek és grillezett csirke feküdt. A levegőben a sült hús illata terjengt, és a kerti virágok is éreztették jelenlétüket.

A gyerekek boldogan kortyolták a bodza limonádét, és nevetgéltek a kis titkaikról. A felnőttek beszélgettek, mosolyogtak, és a nyári szellő finoman simogatta arcukat. 

Ez volt az a pillanat, amikor mindenki elfelejtette a mindennapi gondokat, és csak élvezte a jelenlétet. A bodza limonádé íze és a család melegsége összefonódott, és a nyár varázslatos estévé vált.

Recept: Házilag Készített Bodza Limonádé

Hozzávalók:

 • 10-12 bodzavirág ernyő
 • 1 liter víz
 • 1-2 citrom (karikázva)
 • 150 g cukor
 • Jégkockák

Elkészítés:

 1. Mossuk meg alaposan a bodzavirágot, majd tegyük egy nagy tálba.
 2. Forraljuk fel a vizet, majd öntsük a bodzavirágra.
 3. Adjuk hozzá a cukrot és a citromkarikákat.
 4. Hagyjuk állni legalább 3-4 órán át, hogy az ízek jól összeérjenek.
 5. Szűrjük le a szörpöt, majd hűtsük le.
 6. Tálalás előtt adjunk hozzá jégkockákat és friss citromkarikákat.

A bodza limonádé frissítő, természetes és tökéletesen illik a nyári estékhez. Élvezze a család társaságát, a gyertyafényt és a könnyed vacsorát! 🌿🕯️🌸

 

Tamás természetesen más!