Elbűvölő levendula.

Már évezredek óta tudjuk, hogy a levendula azon ritka gyógynövényekhez tartozik, amelyek nem csak gyógyerejükkel, de finom illatukkal és üde, varázslatos színükkel is megörvendeztetik az embereket.
Egyiptomtól Rómáig közkedvelt volt már az ókorban is. Használták paloták levegőjének illatosítására, vallási szertartásokon, betegszobák kifüstölésére, gyászolók vigasztalására.
Az ókori Rómában behatóbbn Plinius foglakozott a levendulával, mint gyógynövénnyel. Megálapította, hogy jól alkalmazható menstruácíós panaszok idején, gyomor-, és vese bántalmakra, sárgaságra, rovarcsípések enyhítésére. A mai modern kutatások is őt igazolják. Továbbá feltárták, gyulladáscsökkentő hatását, de vírusok, gombák, baktériumok ellen is hatásosan használható.

Magyarország egész területén megtalálható a levendula, de a legismertebb a tihanyi levendula és a pannonhalmi levendula ültetvény.

Több mint 2000 hatóanyag mutatható ki a levendulanövényben. A hatóanyag -tartalom természetesen nagyban függ attól, hol és mikor szedik, ill fajtánként is változó.

A levendula csak úgy mint a citromfű, zsálya és a kakukfű az ajakosok családjába tartozik. napos, száraz helyet kedveli és talaj iránt sem támaszt nagy igényeket, legyen jó vízáteresztő,  tápanyagban szegény, lehetőleg meszes.

A népi gyógyászatban is sok helyen használják.  Közismert nyugtató hatása, stressz, depresszió, hangulatváltozás, fáradtság, kimerültség esetén is jól alkalmazható. Egy kevés levendulavirág plusz levendulaolaj fürdővizünkbe igazi felüdülést jelent.

A szépségipar már régóta használja, de hogy a konyhában is hasznos, az feledésbe merült.

Anyukám, aki cukrászmester és élelmiszeripari-mérnök már a régi rendszerben is több szabadalommal rendelkezett, mindig fogékony volt az új iránt. Kísérletező kedvétől vezérleve alkotta meg a levendula zselét majd a levendula szörpöt. A nagy sikerre való tekintettel bővítette a levendula termék palettánkat,  levendulavirág ecettel és levendula ciderrel, Csopak fűszerkeverékkel.

Bár hasonló termékeket sokan mások is  készítenek, de azt a vásárlói visszejelzésekből, valamint viszont eladóinktól  is tudjuk, hogy az eredeti a legjobb!

Mézzel készült szörpünknek itthon és külföldön sok rajongója akad. Neves éttermek, szakácsok, mixerek, sommelierek használják, hogy egyedit, különlegesset varázsoljanak vendégeik részére.

2015 – ben Provance-ban az egyik legrégibb és legnagyobb levendula fesztiválon (DignelesBains) termékeinket fesztivál díjjal jutalmazták. Francia szakácsok nyilatkoztak elismerően termékeinkről, hogy hozzáfoghatóval még nem találkoztak hazájukban sem.

Cégek és privát személyek ajándékozzák előszeretettel, hogy valami egyedivel, különlegesen finommal lepjék meg a szeretteiket,  partnereiket.

Webshopunkban Ön is gyorsan hozzáférhet termékeinkhez.